Skip to content

PPL opleiding - Ontdek onze PPL Lessen

Private Pilot License

PPL Opleiding via Avanti

Met het PPL (Private Pilote License) kunt u vliegen in de privésfeer met maximaal 6 inzittenden (inclusief piloot). De omschrijving privésfeer houdt in dat u hierbij geen winst of vergoeding mag ontvangen. Het delen van kosten met uw passagiers is vaak wel toegestaan.

Indien dit u wat lijkt, raden wij altijd aan om eerste een proefles te boeken. Zo kunt u ervaren of dit echt iets is wat u zou willen.

Wij hebben een pakket van 1 losse proefles, of een pakket van 3 lessen. In alle gevallen tellen deze mee voor een opleiding, indien men daarmee verder zou willen.

PPL opleiding trainingen bij Avanti Aviation Hoofdddorp

Hoe is de PPL opleiding opgebouwd?

De opleiding voor het PPL bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. De theorie bestaat uit 7 vakken, welke u klassikaal, zelfstandig of in combinatie hiervan kunt volgen. Deze 7 vakken omvatten heel erg verschillende onderwerpen, zoals bv. Motortechniek, Meteorologie, Navigatie of het Menselijk Lichaam en Prestaties.

De theorie is voor iedereen goed te doen. Wij besteden veel aandacht aan de leerlingen in de klassikale lessen. Om de radio aan boord van het vliegtuig te mogen bedienen, heeft u tevens de opleiding Radio Telefonie nodig. Dit is aantal lessen waarbij theorie en praktijk gecombineerd worden, en wordt tevens met een examen afgesloten.

Voor het praktische deel dient u minimaal 45 uur te vliegen, waarvan minimaal 25 uur met instructeur en 10 uur solo. Het voordeel van de PPL opleiding is dat men per les betaald. In de praktijk komt een opleiding vaak uit op een bedrag van gemiddeld 15.000 euro. Echter moet het praktische deel binnen 24 maanden na het laatste theorie-examen zijn afgerond. In de praktijk doet men vaak de theorie-examens als het praktijkdeel al aardig gevorderd is. Hierdoor kun u de opleiding, en dus ook het financiële deel over meerdere maanden danwel jaren spreiden.

Vereisten

Voor het PPL zijn er geen minimale eisen aan de vooropleiding. Bijna iedereen kan dit halen, ongeacht opleidingsniveau of leeftijd. (met inachtneming van de wettelijke minimum leeftijd.)

De minimale leeftijd om te mogen beginnen is 16 jaar. Om het examen te mogen afleggen dient men minimaal 17 jaar oud te zijn.

Daarnaast dient men medisch gekeurd te worden. Dit is te vergelijken met een uitgebreide Sportkeuring. Een bril of contactlenzen is vaak geen bezwaar. In de regel geldt, als men gewoon algemeen gezond is, is de keuring geen enkel probleem.

Wij werken samen met een zeer gerenommeerde keuringsarts, mocht u twijfel hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen uw medische vraag dan anoniem aan deze voorleggen, of u rechtstreeks doorverwijzen indien u dit wenst.

Teuge of Rotterdam

U kunt uw PPL opleiding volgen vanaf luchthaven Rotterdam of vliegveld Teuge.

Cessna 172 vliegen

Vlieg in een goed onderhouden Cessna 172.

125+ piloten getraind

Avanti heeft ruime ervaring in het trainen van piloten.

Goed voorbereid op de toekomst

Bij Avanti ligt de nadruk op veiligheid en doorontwikkeling.

PPL of CPL opleiding inplannen

Laat onderstaand uw contactgegevens achter en vul het formulier volledig en juist in. Wij bellen u terug voor een advies en intakegesprek. Bij voorkeursdatum kunt u aangeven wanneer dit u goed uitkomt.

Geef SVP een voorkeursdag en tijd voor een telefonisch adviesgesprek. Wij proberen u eerst te bellen. Bij geen gehoor zullen wij u een email sturen voor een nieuwe afspraak.

PPL proefles

Neemt u gerust eens contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden een proefles. 
Wij bieden verschillende mogelijkheden vanaf o.a. Rotterdam Airport. Hier ervaart u niet alleen het sportvliegen, maar ook hoe het er op en grotere luchthaven aan toe gaat. 

Bij het vertrek begeven we ons direct al tussen lijnvliegtuigen van bv. Transavia of TUI, maar regelmatig ook Politiehelikopters of Traumahelikopters en zakenjets.

PPL vlieglessen bij Avanti Aviation Hoofddorp

PPL opleiding FAQ

Er komt veel kijken bij een PPL opleiding en het kan daarom zijn dat u met allerlei vragen zit. Wij hebben daarom een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen over de PPL opleiding.

Staat uw vraag er toch niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Het PPLbrevet is de start van iedere pilotencarrière. Alle piloten met commerciële ambities zijn verplicht een Private Pilot License te halen. Het PPLbrevet geeft je toestemming om over de gehele wereld non-commerciële vluchten te maken met een toestel tot maximaal 5.700 kilo.

Je privé brevet haal je met minstens 45 uur. Je kunt en mag dan zelfstandig vliegen. Om daarna aan je commerciële brevet te kunnen beginnen moet je 100 uur zelf gevlogen hebben. De opleiding voor je CPL/ATPL is dan nog 30 uur.

U vliegt in een Cessna 172. De Cessna 172 Skyhawk is een metalen éénmotorig propeller vliegtuig met een bovenliggende vleugel. Het heeft vier zitplaatsen. Het eerste productietoestel werd in 1956 in gebruik genomen en het vliegtuig wordt nog steeds gebouwd. Ondertussen zijn er meer dan 44.000 geleverd waardoor dit ‘s werelds meest geproduceerde vliegtuig is.[1] Waarschijnlijk is het ook wereldwijd het meest gebruikte lesvliegtuig. Op zeeniveau bereikt de Cessna 172 een kruissnelheid van 226 km/u.

Bron: Wikipedia

Avanti biedt alleen PPL opleidingen voor vleugelvliegtuigen. 

PPL(A) De SEP Classrating op het PPL(A) brevet is 2 jaar geldig waarbij je in het laatste jaar 12 uur gevolgen moet hebben inclusief aaneengesloten een herhalingsvlucht van een uur met een instructeur. In totaal 12 uur, waarvan 6 uur PIC verplicht is. Dus alleen maar 12 uur vliegen met een instructeur volstaat niet.

Laden...