Skip to content

CPL opleiding - Ontdek onze CPL Lessen

Commercial Pilot License

CPL opleiding via Avanti

Met het CPL (Commercial Pilote License) mag u naast privé, ook commercieel vliegen als beroepspiloot.

Dit houdt in dat u winst of vergoeding mag ontvangen voor de vlucht en het vliegen als beroep kunt uitoefenen bij een erkend commercieel vliegbedrijf. U mag met dit brevet bv. vliegen tijdens vluchten voor luchtfotografie of inspectievluchten, maar ook kunt mag u rondvluchten uitvoeren. U wordt dus omgeschoold van privévlieger naar beroepspiloot.

Dit brevet is tevens na de opleiding nog uit te breiden met extra bevoegdheden, zoals bv. het vliegen van meermotorige vliegtuigen of het vliegen van reclameslepen. Indien dit u wat lijkt, raden wij altijd aan om eerste een proefles te boeken. Zo kunt u ervaren of dit echt iets is wat u zou willen. In alle gevallen telt deze mee voor een opleiding, indien men daarmee verder zou willen.

CPL Opleiding - vliegsimulator-cockpit-piloten

Hoe is de CPL opleiding opgebouwd?

De opleiding voor het CPL bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

De theorie bestaat uit 13 vakken, welke u klassikaal, zelfstandig of in combinatie hiervan kunt volgen. Deze 13 vakken omvatten heel erg verschillende onderwerpen, zoals bv. Techniek, Meteorologie, Navigatie of het Menselijk Lichaam en Prestaties.

De theorie is voor iedereen goed te doen. Wij besteden veel aandacht aan de leerlingen in de klassikale lessen.

Voor het praktische deel dient u minimaal 25 uur (15 indien u een Instrument-Rating of Nachtkwalificate heeft) te vliegen, waarvan minimaal 25 uur met instructeur en 10 uur solo.

In het praktische deel wordt dieper ingegaan op het zowel het vliegen. Ook worden de toegestane afwijkingen kleiner dan bij het PPL en leert men sneller beslissingen te nemen alsmede bij deze ook het commerciële belang voor de werkgever mee te wegen. Ook worden de lessen uitgevoerd in een complexer vliegtuig dan bij het PPL. (Intrekbaar landingsgestel en verstelbare propeller.)

Vereisten

U dient klasse 1 medisch gekeurd te worden. Dit is een strengere keuring dan voor het PPL. Een bril of contactlenzen is vaak geen bezwaar. 

In de regel geldt net als voor klasse 2 (PPL) dat, mits men gewoon algemeen gezond is, ide keuring geen probleem is.

Wij werken samen met een zeer gerenommeerde keuringsarts, mocht u twijfel hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen uw medische vraag dan anoniem aan deze voorleggen, of u rechtstreeks doorverwijzen indien u dit wenst.

Teuge of Rotterdam

U kunt uw PPL opleiding volgen vanaf luchthaven Rotterdam of vliegveld Teuge.

Cessna 172 vliegen

Vlieg in een goed onderhouden Cessna 172.

125+ piloten getraind

Avanti heeft ruime ervaring in het trainen van piloten.

Goed voorbereid op de toekomst

Bij Avanti ligt de nadruk op veiligheid en doorontwikkeling.

CPL of PPL opleiding inplannen

Laat onderstaand uw contactgegevens achter en vul het formulier volledig en juist in. Wij bellen u terug voor een advies en intakegesprek. Bij voorkeursdatum kunt u aangeven wanneer dit u goed uitkomt.

Geef SVP een voorkeursdag en tijd voor een telefonisch adviesgesprek. Wij proberen u eerst te bellen. Bij geen gehoor zullen wij u een email sturen voor een nieuwe afspraak.

CPL proefles

Neemt u gerust eens contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden een proefles. Wij bieden verschillende mogelijkheden vanaf o.a. Rotterdam Airport. Hier ervaart u niet alleen het sportvliegen, maar ook hoe het er op en grotere luchthaven aan toe gaat. 

Bij het vertrek begeven we ons direct al tussen lijnvliegtuigen van bv. Transavia of TUI, maar regelmatig ook Politiehelikopters of Traumahelikopters en zakenjets.

CPL opleiding lessen - boeing-737-simulatie-vliegen

CPL opleiding FAQ

Er komt veel kijken bij een CPL opleiding en het kan daarom zijn dat u met allerlei vragen zit. Wij hebben daarom een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen over de CPL opleiding.

Staat uw vraag er toch niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

CPL staat voor Commercial Pilot License. Met dit commerciële vliegbrevet word je opgeleid tot Commercial Airline Pilot; ook wel commercieel piloot genoemd. Met het CPLbrevet op zak mag je tegen betaling vluchten uitvoeren bij een commercieel bedrijf.

Je privé brevet haal je met minstens 45 uur. Je kunt en mag dan zelfstandig vliegen. Om daarna aan je commerciële brevet te kunnen beginnen moet je 100 uur zelf gevlogen hebben. De opleiding voor je CPL/ATPL is dan nog 30 uur.

Er wordt gevlogen in een Complexer vliegtuig met intrekbaar landingsgestel en verstelbare propeller. 

Wij verzorgen op dit moment  alleen opleidingen voor vleugelvliegtuigen.

De CPL(A) Single Engine Piston Class Rating is twee jaar geldig. Om het brevet te verlengen of geldig te houden dient men: een profcheck door een examinator te laten afnemen. of in het laatste jaar minstens 12 uur vliegtijd, waarvan 6 uur PIC met 12 starts en landingen waarvan 1 uur DBO met een vlieginstructeur.

Laden...