Skip to content

Avanti in de Media

Avanti Aviation in het nieuws

Welkom op de mediapagina van Avanti Aviation – uw bron voor betrouwbare expertise en inzicht in de luchtvaartindustrie. Als vooraanstaand instituut binnen de luchtvaartsector hebben we een reputatie opgebouwd als een vertrouwde autoriteit op het gebied van vliegangst, luchtvaartadvies, pilootopleidingen en diverse andere vraagstukken in de wereld van de luchtvaart. Met onze diepgaande kennis, jarenlange ervaring en toewijding aan kwaliteit streven we ernaar om een leidende rol te spelen in het informeren en begeleiden van zowel individuen als de bredere gemeenschap omtrent uiteenlopende aspecten van de luchtvaart.

Onze media-interviews, publicaties en bijdragen zijn ontworpen om helderheid te bieden aan het publiek en om een brug te slaan tussen complexe luchtvaartonderwerpen en een breder publiek. Of het nu gaat om het aanpakken van vliegangst, het verstrekken van deskundig advies over vliegveiligheid, het delen van inzichten in innovaties binnen de sector of het verschaffen van diepgaand begrip over de opleiding van piloten, Avanti Aviation staat klaar om uw vragen te beantwoorden en uw nieuwsgierigheid te bevredigen.

Flightsim Avanti - nieuws RTL logo

RTL Nieuws: Doorstart

RTL ervaart turbulentie in Nederlandse storm: Vliegtuigen maken doorstart bij Avanti Aviatio

Nederland werd onlangs geteisterd door een krachtige storm die niet alleen de grond deed schudden, maar ook het luchtruim flink verstoorde. De harde wind en turbulentie dwongen veel vliegtuigen om doorstarten te maken om de veiligheid van passagiers en bemanning te waarborgen. In een poging om de ervaring van een doorstart te begrijpen, ging RTL op bezoek bij Avanti Aviation om zelf de uitdagingen van deze omstandigheden te ervaren.

Tijdens het bezoek aan Avanti Aviation werden de presentatoren van RTL in de cockpit van een vliegtuig geplaatst en konden ze de intensiteit van de storm zelf ervaren. De piloten van Avanti Aviation gaven een gedetailleerde uitleg over de besluitvorming die betrokken is bij het nemen van de stap om een doorstart te maken en legden uit hoe moderne vliegtuigen zijn uitgerust om dergelijke situaties het hoofd te bieden.

De ervaring bij Avanti Aviation liet de RTL-presentatoren zien hoe professionele piloten getraind zijn om veiligheid altijd voorop te stellen, zelfs in de meest uitdagende weersomstandigheden. Het bezoek benadrukte ook het belang van continue training en voorbereiding om passagiersveiligheid te waarborgen.

 

 

Avanti - RTL- bezoek doorstart
Bliksem inslag avanti bij RTL nieuws
Flightsim Avanti - nieuws RTL logo

RTL Nieuws: Blikseminslag

Blikseminslag en de Veerkracht van Vliegtuigen: Een Kijkje Achter de Schermen

In het recente nieuws heeft Transavia aangekondigd dat een reeks vluchten van en naar Eindhoven Airport zijn geannuleerd als gevolg van een tekort aan beschikbare vliegtuigen, deels veroorzaakt door blikseminslag. Hoewel dit een ongemak kan zijn voor reizigers, roept de vraag zich op: hoe problematisch is blikseminslag eigenlijk voor een vliegtuig?

Volgens luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft komt blikseminslag in de luchtvaart met regelmaat voor. Terwijl het zeker een spectaculaire gebeurtenis kan zijn, slaat de bliksem meestal in op de neus of de vleugeltip van een vliegtuig. Hoewel passagiers vaak een harde knal en een scherpe lichtflits ervaren, benadrukt William Hölzel van Avanti Aviation Training dat dit fenomeen niet gevaarlijk is voor vliegtuigen.

 

Telegraaf logo

Telegraaf: Vliegangst

Overwin Vliegangst met Avanti Aviation Training: Een Duurzame Oplossing

Terwijl velen van ons deze zomer reikhalzend uitkijken naar zonnige bestemmingen, wordt het plezier van reizen in een vliegtuig voor sommigen overschaduwd door een overweldigende vliegangst. Statistieken tonen aan dat bijna 20 procent van de bevolking lijdt aan deze vorm van angst, wat het vermogen om te genieten van vakanties en reizen ernstig beperkt. Gelukkig biedt Avanti Aviation Training als een vooraanstaande expert op het gebied van luchtvaart een unieke en zeer effectieve oplossing om deze angst te overwinnen. De Telegraaf bracht ons een bezoekje om onze unieke aanpak van dichtbij mee te maken.

Met de vliegangst therapie van Avanti Aviation Training wordt een blijvende verandering bewerkstelligd met behulp van Cognitieve Gedragstherapie – een bewezen benadering voor het behandelen van angststoornissen. Onze gespecialiseerde sessies richten zich niet alleen op het bespreken van de oorzaken van uw vliegangst, maar omvatten ook uitgebreide theoretische kennis over vliegen en vliegtuigen. Dit wordt versterkt door hands-on training in onze geavanceerde flightsimulator, waardoor u op een gecontroleerde en comfortabele manier kunt wennen aan de vliegomgeving.

Vliegangst therapie, training of cursus
Wilt u ook een training volgen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, heeft u behoefte aan een training op maat en lijkt het u leuk om ook eens in een echte flight simulator te vliegen? Boek dan snel een vrijblijvende training.

PPL-training-piloot Avanti Aviation Training Simulator Trainingen Piloten voor een dag

100+ Piloten opgeleid

Avanti heeft in de afgelopen jaren inmiddels meer dan 100 piloten opgeleid voor hun PPL, CPL of NQ. Hiernaast hebben we tal van vliegaanleg testen afgenomen en middelbare scholieren begeleid bij hun beroepskeuze.

200+ Theorie curssussen

Naast de reguliere vliegopleidingen en begeleiding heeft Avanti inmiddels meer dan 200 theoriecursussen en radiotelefonie cursussen verzorgd. Ook op zoek naar een training? Bezoek dan onze trainingspagina. 

Laden...