Skip to content

F16 Flight Simulator

F 16 Flightsimulator Schiphol

Exacte F16 replica

Volledig operationeel

Groot projectiescherm

210° zichthoek

Originele stoelen

100% echt

F16 vliegen bij Avanti Aviation
Ben jij klaar voor een F16 vlucht?

Welkom bij een buitengewone luchtvaart-ervaring! Stap in onze ultramoderne F-16 simulator en ervaar voorbeelden van ongekende prestaties die de Nederlandse Luchtmacht gedurende bijna vijf decennia heeft geleverd. De F-16, een icoon in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis, heeft met ongeëvenaarde precisie gediend en blijft een symbool van kracht en wendbaarheid.

Stap aan boord van onze F16 vliegtuigsimulator en ontdek een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Vlieg door de uitgestrekte luchtruimten van Nevada naar de oefenterreinen, ervaar adembenemende hoogtes, of kies voor de meest opwindende optie: verken de adembenemende stad Las Vegas en vlieg langs “The Strip”. Voor de durfals onder ons bieden we een route die begint in Las Vegas, voert naar de majestueuze Hoover Dam en zich vervolgens langs de Colorado-rivier uitstrekt voor een onvergetelijke vlucht op lage hoogte met hoge snelheden. Als je het nog spannender wilt, kun je een route in het Midden-Oosten vliegen en raketten ontwijken of luchtgevechten aangaan om het luchtruim te verdedigen.

Onze F16 Flight Simulator

Laat je verrassen door de mogelijkheden van onze F-16 simulator, een eerbetoon aan de toewijding en het vakmanschap van de Nederlandse Luchtmacht. Bereid je voor op een buitengewone ervaring waarin je de controle hebt over deze krachtige machine die geschiedenis heeft geschreven en nu jouw de kans biedt om zelf door de lucht te suizen. Onze vliegsimulator is een natuurgetrouwe cockpit van een echte F16. 

F16 Flight Simulator Avanti Aviation

Over de F16 simulator

De F-16 Multirole Fighter is een technisch meesterwerk van ongeëvenaarde finesse en veelzijdigheid. Het is een zogenaamde Multirole en Singleswing straaljager, wat betekent dat het verschillende taken kan uitvoeren zonder tussendoor te landen om de bewapening aan te passen (bijvoorbeeld luchtruimbewaking in combinatie met een aanval op gronddoelen). De F-16 MLU is een symbool van superieure prestaties en aanpasbaarheid, waardoor het een van de meest gerespecteerde gevechtsvliegtuigen ter wereld is geworden. 

Technische data F16 Fighting Falcon

Exacte F16 cockpit replica

Volledig operationeel

Groot projectiescherm

210° zichthoek

Originele stoelen

100% echt authentieke stoelen

Toffe ervaring

100% echt

Nodig je vrienden uit voor een air battle challenge!

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Threads
WhatsApp
Email
Facebook

Vliegsimulatoren Algemene informatie

Static of full motion

Wat is het verschil?

Het nut van een sim

Vliegsimulator gebruik

Realisme

100% echte ervaring

Flight sim F16 hoofddorp

Simulatie Vliegtuig: Wat is het?

Een simulatievliegtuig, ook wel bekend als een vliegsimulator of in het Engels: Flight Simulator, is een apparaat of softwaretoepassing die is ontworpen om een realistische omgeving te bieden waarin mensen kunnen oefenen met het besturen van een vliegtuig of vliegtuigen kunnen testen zonder daadwerkelijk in een echt vliegtuig te hoeven zijn.

 Simulatievliegtuigen worden vaak gebruikt voor training en opleiding van piloten, voor vliegtuigontwerp en -testen, en voor entertainmentdoeleinden in de vorm van vliegsimulatiespellen.

Soorten Simulatie Vliegtuigen

Er zijn verschillende soorten simulatievliegtuigen, variërend van eenvoudige computerprogramma’s tot zeer geavanceerde fysieke simulatoren die de cockpit van een echt vliegtuig nabootsen en bewegingen simuleren om een realistische vliegervaring te bieden. Piloten kunnen in een simulatievliegtuig oefenen met verschillende vliegtuigtypes, vliegomstandigheden en noodsituaties zonder risico voor mensen of eigendommen. 

Vliegtuig Simulatie als hulpmiddel

Simulatievliegtuigen zijn belangrijke hulpmiddelen in de luchtvaartindustrie voor het trainen en testen van piloten, het verbeteren van vliegtuigontwerpen en het ontwikkelen van vliegprocedures. Ze helpen bij het verminderen van kosten en risico’s die gepaard gaan met fysieke vliegtests en bieden een gecontroleerde omgeving voor het opdoen van vliegervaring en het ontwikkelen van vaardigheden.

Simulatie Vliegen: Statisch of Full motion?

Het belangrijkste onderscheid tussen “full motion” en “static” simulatievliegtuigen heeft te maken met de mate van beweging en realisme die ze bieden.

Full Motion Simulatoren:

Beweging: Full motion simulatoren worden ook wel bewegingssimulatoren genoemd omdat ze de mogelijkheid hebben om fysieke bewegingen van het vliegtuig na te bootsen. Dit betekent dat de cockpit waarin de piloot zit daadwerkelijk kan bewegen en kantelen, vergelijkbaar met een echt vliegtuig in vlucht. Hierdoor kan de piloot de sensatie van vliegen ervaren, inclusief turbulentie en andere bewegingen.

Realisme: Full motion simulatoren streven naar een zeer realistische vliegervaring en worden vaak gebruikt voor pilotentraining op hoog niveau. Ze zijn duurder om te bouwen en te onderhouden vanwege de complexe mechanische systemen die nodig zijn om beweging te genereren.

Static Simulatoren (of Fixed-Base Simulatoren):

Beweging: In tegenstelling tot full motion simulatoren hebben static simulatoren geen bewegende cockpit. De cockpit blijft op een vaste positie en beweegt niet zoals een echt vliegtuig. Piloten zitten meestal voor een groot projectiescherm of monitorarray waarop de vliegomgeving wordt weergegeven. Ons brein denkt, vanwege de bewegende achtergrond, wel dat we echt vliegen. 

Realisme: Hoewel static simulatoren een realistische cockpit en bedieningspanelen kunnen hebben, bieden ze niet dezelfde mate van realisme in termen van fysieke beweging en sensatie als full motion simulatoren. Ze worden vaak gebruikt voor training op basisniveau, proceduresimulaties, en als trainingshulpmiddel voor grondbediening en cockpit procedures. Omdat statische vliegsimulatoren voordeliger zijn is dit ook de meest toegankelijke en gebruikte methode voor pleziervluchten.

De keuze tussen een full motion simulator en een static simulator hangt af van het specifieke doel van de simulatie. Voor piloten die zich willen voorbereiden op realistische vliegomstandigheden, zoals luchtvaartmaatschappijen en militaire piloten, biedt een full motion simulator de meest realistische ervaring. Static simulatoren zijn echter nuttig voor vele andere toepassingen, zoals het trainen van beginnende piloten, het oefenen van cockpitprocedures en het testen van vliegtuigsystemen zonder de kosten van bewegende hardware.

Boeing 737 NG Simulator vliegen bij Avanti

Exacte replica 737

Volledig operationeel

Groot projectiescherm

190° zichthoek

Origineel

100% echt

Flight simulator vliegen boeing-737ng-simulator-f16c-Hoofddorp

Boeing Flight Simulator vliegen

Naast het vliegen in een F16 vliegsimulator biedt  Avanti tevens Boeing 737 NG Simulators aan voor een realistische lijnvlucht ervaring.

Klik hier voor meer informatie over onze 737 vliegsimulator. 

Laden...