Skip to content

Flight Simulator Boeing 737 NG

Boeing 737 NG Simulator Schiphol

Exacte Boeing 737 replica

Volledig operationeel

Groot projectiescherm

190° zichthoek

Originele stoelen

100% echt

flight simulator training bij Avanti Aviation Hoofddorp
Flight Simulator Boeing 737NG

Boeing 737 NG Simulator

De Boeing 737 flight simulator welke wij inhuren is een exacte replica van het echte vliegtuig. Zowel in de cockpit als betreft het vlieggedrag. Wij maken uitsluitend gebruik van echte onderdelen en accessoires. 

De 737 is ontworpen in 1964 en uitgebracht in 1967 als aanvulling (en uiteindelijk opvolger) van de 707 en 727. Vanaf dit moment zijn er verschillende generaties uitgebracht en is de 737 met de tijd mee gegaan. In de tijd zijn ruim 12.000 vliegtuigen van het type 737 verkocht, en het is daarmee het meeste gebruikte en verkochte vliegtuig in de geschiedenis. Vanaf 1998 werd zogenaamde “Next Generation” uitgebracht welke het meest in gebruik is onder de generaties op dit moment en ook wij gebruiken. 

Sinds 2017 wordt de nieuwste, en naar verluid ook allerlaatste, generatie geproduceerd. De 737MAX.

Ervaar het vliegen in een exacte replica van een 737, nodig een vriend of vriendin uit om samen te vliegen en doe mee aan onze landing challenge!

Onze Flight Simulator

De Boeing 737 is een van de meest gebruikte vliegtuigtypen ter wereld. Deze kist brengt veel mensen op plaats van bestemming. Avanti’s 737-800NG flightsimulator is in samenwerking met ons ontwikkeld. Onze vliegsimulator is een natuurgetrouwe cockpit van een echte Boeing 737-800. Onze simulator maakt gebruik van  professionele software en echte onderdelen zodat het vlieggedrag heel realistisch is. Alle instrumenten, schermen, knoppen en hendels zijn volledig werkzaam en ook de krachten van het vliegtuig zijn voelbaar.

Flight simulator vliegen boeing-737ng-simulator-f16c-Hoofddorp
Flight Simulator Avanti Aviation

Over de Boeing 737 NG simulator

Wij kunnen de verschillende toestellen uit de Next Generation simuleren, maar kiezen in de regel voor de 737-800 in de uitvoering zoals deze bv. bij Transavia, KLM, TUI, Brussels Airlines en (voorheen ook bij Lufthansa) in gebruik is. 

Deze versie biedt plaats aan ca. 150 – 180 passagiers, afhankelijk van de exacte uitvoering en aantal klassen.

Een leuk weetje is dat onze Koning Willem-Alexander af en toe vliegt als “gastpiloot” bij KLM en in 2017 zijn bevoegdheid voor de 737 heeft behaald.

Technische data Boeing 737-800

Exacte Boeing 737 replica

Volledig operationeel

Groot projectiescherm

190° zichthoek

Originele stoelen

100% echt authentieke stoelen

Goed voorbereid op de toekomst

100% echt

Nodig je vrienden uit voor een landing challenge!

Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Threads
WhatsApp
Email
Facebook

Vliegsimulatoren Algemene informatie

Static of full motion

Wat is het verschil?

Het nut van een sim

Vliegsimulator gebruik

Realisme

100% echte ervaring

flight simulator training bij Avanti Aviation Hoofddorp

Simulatie Vliegtuig: Wat is het?

Een simulatievliegtuig, ook wel bekend als een vliegsimulator of in het Engels: Flight Simulator, is een apparaat of softwaretoepassing die is ontworpen om een realistische omgeving te bieden waarin mensen kunnen oefenen met het besturen van een vliegtuig of vliegtuigen kunnen testen zonder daadwerkelijk in een echt vliegtuig te hoeven zijn.

 Simulatievliegtuigen worden vaak gebruikt voor training en opleiding van piloten, voor vliegtuigontwerp en -testen, en voor entertainmentdoeleinden in de vorm van vliegsimulatiespellen.

Soorten Simulatie Vliegtuigen

Er zijn verschillende soorten simulatievliegtuigen, variërend van eenvoudige computerprogramma’s tot zeer geavanceerde fysieke simulatoren die de cockpit van een echt vliegtuig nabootsen en bewegingen simuleren om een realistische vliegervaring te bieden. Piloten kunnen in een simulatievliegtuig oefenen met verschillende vliegtuigtypes, vliegomstandigheden en noodsituaties zonder risico voor mensen of eigendommen. 

Vliegtuig Simulatie als hulpmiddel

Simulatievliegtuigen zijn belangrijke hulpmiddelen in de luchtvaartindustrie voor het trainen en testen van piloten, het verbeteren van vliegtuigontwerpen en het ontwikkelen van vliegprocedures. Ze helpen bij het verminderen van kosten en risico’s die gepaard gaan met fysieke vliegtests en bieden een gecontroleerde omgeving voor het opdoen van vliegervaring en het ontwikkelen van vaardigheden.

Simulatie Vliegen: Statisch of Full motion?

Het belangrijkste onderscheid tussen “full motion” en “static” simulatievliegtuigen heeft te maken met de mate van beweging en realisme die ze bieden.

Full Motion Simulatoren:

Beweging: Full motion simulatoren worden ook wel bewegingssimulatoren genoemd omdat ze de mogelijkheid hebben om fysieke bewegingen van het vliegtuig na te bootsen. Dit betekent dat de cockpit waarin de piloot zit daadwerkelijk kan bewegen en kantelen, vergelijkbaar met een echt vliegtuig in vlucht. Hierdoor kan de piloot de sensatie van vliegen ervaren, inclusief turbulentie en andere bewegingen.

Realisme: Full motion simulatoren streven naar een zeer realistische vliegervaring en worden vaak gebruikt voor pilotentraining op hoog niveau. Ze zijn duurder om te bouwen en te onderhouden vanwege de complexe mechanische systemen die nodig zijn om beweging te genereren.

Static Simulatoren (of Fixed-Base Simulatoren):

Beweging: In tegenstelling tot full motion simulatoren hebben static simulatoren geen bewegende cockpit. De cockpit blijft op een vaste positie en beweegt niet zoals een echt vliegtuig. Piloten zitten meestal voor een groot projectiescherm of monitorarray waarop de vliegomgeving wordt weergegeven. Ons brein denkt, vanwege de bewegende achtergrond, wel dat we echt vliegen. 

Realisme: Hoewel static simulatoren een realistische cockpit en bedieningspanelen kunnen hebben, bieden ze niet dezelfde mate van realisme in termen van fysieke beweging en sensatie als full motion simulatoren. Ze worden vaak gebruikt voor training op basisniveau, proceduresimulaties, en als trainingshulpmiddel voor grondbediening en cockpit procedures. Omdat statische vliegsimulatoren voordeliger zijn is dit ook de meest toegankelijke en gebruikte methode voor pleziervluchten.

De keuze tussen een full motion simulator en een static simulator hangt af van het specifieke doel van de simulatie. Voor piloten die zich willen voorbereiden op realistische vliegomstandigheden, zoals luchtvaartmaatschappijen en militaire piloten, biedt een full motion simulator de meest realistische ervaring. Static simulatoren zijn echter nuttig voor vele andere toepassingen, zoals het trainen van beginnende piloten, het oefenen van cockpitprocedures en het testen van vliegtuigsystemen zonder de kosten van bewegende hardware.

F-16C Simulator vliegen
Nu beschikbaar!

Afgesloten cockpit

Volledig operationeel

Groot projectiescherm

210° zichthoek

Origineel

100% echt

f16 flight simulator

Flight Simulator F16 vliegen

Naast het vliegen in een Boeing 737NG biedt werkt Avanti Simulators aan een realistische F16 ervaring. 

Klik hier voor meer informatie over onze F16 vliegsimulator

Laden...